Păreri NervoCalmin și Efecte Secundare (Adverse)

Am zis să încerc și eu NervoCalmin Relaxare după ce am văzut reclama de la televizor mai ales fiindcă mă enervez cam ușor și nu e prea plăcut… Primul lucru pe care l-am făcut a fost să citesc prospectul, lucru pe care îl recomand oricui, fiindcă astfel aflați ce ingrediente și ce efecte secundare pot avea produsele respective asupra sănătății.

Astfel, în afara ingredientelor care par destul de sigure, mi-a sărit în ochi tartrazina, un cunoscut colorant E102. Pe prospect scrie că E102 poate afecta negativ activitatea copiilor și atenția acestora.

Apoi am început să caut informații din surse oficiale despre tartrazină (E102) și am găsit următoarele informații despre efectele adverse: se pare că acest colorant este responsabil pentru majoritatea reacțiilor alergice și de intoleranță, iar simptomele apar în termen de minute până la 14 ore. Ce am găsit pe alte site-uri mi-a făcut pielea de găină (se cunoaşte că provoacă crize de astm, rinită şi urticarie la copii (SUA–FDA estimează 1:10.000); este asociat de asemenea cu tumori tiroidiene, distrugeri cromozomiale şi hiperactivitate; sensibilitatea la tartrazină este asociată cu cea la aspirină;), însă vă prezint doar ceea ce am găsit din surse cât de cât credibile.

Alte studii au arătat că mărește hiperactivitatea la copii putând duce la ADHD, deci din acest motiv se recomandă chiar de producătorul NervoCalminului, Biofarm, să nu se administreze copiilor.

După ce am citit aceste informații despre E102 chiar mă întreb de ce Biofarm a ales să folosească acest colorant? Oare fiindcă este mai ieftin în comparație cu alți coloranți și astfel profitul firmei este mai mare? De ce ai alege să pui un colorant atât de periculos într-un “supliment alimentar cu o formulă ideală de extracte din plante”, deci natural?!

Părerea mea despre NervoCalmin? Da, pare că are efect, chiar m-a calmat cât de cât, dar sper să nu fie efectul Placebo, însă de fiecare dată când înghit capsula aceea colorată cu E102 ca să fie verde, deci “naturală?!?!”, am un sentiment de nesiguranță, lucru care mi-aș fi dorit să nu se întâmple. Așadar, faceți cum considerați…

You may also like...

3 Responses

  1. Gabriel S says:

    Acum m-ai facut si pe mine sa ma gandesc daca mai cumpar sau nu. Chiar nu inteleg de ce naiba baga astia coloranti in anumite medicamente, ca sa ce, sa fie frumos colorate?! Le mananci in farfurie si vrei sa arate bine si comestibil? Le inghiti naibii cu apa si gata, chiar e nevoie de toate prostiile ca sa le faca frumoase si aratoase?!?!

  2. Claudia says:

    Nu are niciun efect!De cand il iau am insomnii si mai mari!!!Intenționez sa-l duc la un laborator privat de analize!Nu recomand!

  3. Alin says:

    Prima dată am luat ma luat somnul apoi a doua oară pa nici un efect

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.