Cum să renunți la Facebook, așa cum am făcut și eu?!

Este foarte simplu să renunți la Facebook: ai pe acolo niște opțiuni de dezactivare a contului, apoi durează 14 zile în care poți reveni oricând prin simpla logare. Însă eu am preferat ca de data asta să renunț complet la Facebook fiindcă nu aduce nicio plus valoare vieții mele, ci din contră, reprezintă o distragere continuă de la lucrurile pe care le pot face în viață pentru a mi-o îmbunătăți.

Îți pun o întrebare: ești dependent de Facebook? Dacă răspunsul tău este nu, atunci te provoc să te urmărești de câte ori simți nevoia să verifici wall-ul FB, iar dacă chiar vrei să te testezi cu adevărat, atunci dezactivează-ți contul FB. Fac pariu că nu reziști mai mult de o zi!!! Deci da, ești dependent de FB.

Și mie mi-a fost un pic greu să scap de obiceiul de a intra pe FB de câteva ori pe zi, dar am descoperit că astfel citesc informațiile direct de la sursă, caut din nou pe google, descopăr lucruri noi, nu îmi mai vin mură-n gură tot felul de aberații cu pisici, citate și știri false!

Da, poate că anumite grupuri FB sunt utile, dar cea mai mare prostie pe care o fac administratorii acestor grupuri este să adauge foarte multă informație într-un grup FB în loc să creeze un site cu un forum. Pe FB informația se pierde foarte repede, nu se poate cataloga/categorisi, deci este foarte greu să găsești sau să regăsești ceva util.

Eu doresc “moartea” Facebook-ului, mai ales din cauza problemelor majore pe care le au cu privacy/intimitatea datelor tale, ei vânzând informații despre tine firmelor de publicitate, iar în urmă cu câțiva ani au făcut chiar și un experiment psihologic pe un mare eșantion de persoane aflate pe FB: unora le arăta doar statusuri negative, iar altora doar statusuri pozitive pentru a observa dacă le influențează comportamentul. Plus că Trump și alți nebuni ajung președinți cu ajutorul știrilor false care se propagă cu ușurință pe FB.

Până la urmă mi-am dat seama că de fapt Facebook are nevoie de mine, nu eu de el. FB nu poate exista fără statusurile noastre, fără pozele noastre, share-uri etc. Noi, în schimb, putem exista bine-mersi fără Facebook!

Dezinstalează aplicația FB, nu mai accesa site-ul FB și analizează-ți comportamentul. Cât reziști fără FB?

Vei afla cum ești: dependent sau puternic?

renunta facebook

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.