Floricelele de porumb provoaca Cancer?

popcorn floricele porumbPopcorn-ul sau floricelele de porumb sunt consumate in cantitati mari in cinematografe, dar se pare ca acestea contin o substanta cancerigena. Aceasta substanta nociva, acrilamida, apare in multe alimente care sunt preparate termic la o temperatura mai mare de 120°C, de exemplu in cartofii prajiti si chips-uri.

Atunci cand zaharul si aminoacizii din alimente sunt incalziti, se combina si formeaza substante care le ofera noi arome, insa cauzeaza si arderea acestora, astfel producandu-se acrilamida.

Aceasta acrilamida afecteaza in principal ficatul, colonul si stomacul, dar are si alte efecte negative provocand daune neurologice si cancer la san. Acrilamida se gaseste in aproape toate alimentele care sunt prajite, coapte sau chiar fierte, iar cu cat dureaza mai mult procesarea termica, cu atat se mareste cantitatea de acrilamida, deci implicit efectul cancerigen.

Partea urata a acestei povesti este ca aceasta acrilamida se gaseste si in cafea, paine, biscuiti si prajituri, alimente consumate de foarte multi oameni, parca, cumva explicand motivul exploziei cazurilor de cancer in ultima jumatate de secol.

Intr-un studiu despre nivelul acrilamidei in popcorn-ul facut la cuptorul cu microunde s-a aratat ca de fapt nivelul substantei este, culmea, mai scazut! Sursa: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17555107

Resurse utile

PS: reduceti pe cat posibil consumul de alimente procesate chimic si termic, incercand sa consumati cat mai multe fructe si legume proaspete. Carnea ar fi bine sa nu mai fie prajita, chips-urile aruncati-le la gunoi, floricelele de porumb au si sare multa care o sa permita retinerea de apa in organism.

You may also like...

1 Response

  1. Florin says:

    Daca mananci rar nu e problema cred…

    Chestia e sa nu le lasi pe foc sa se arda orice e ars e rau ptr. stomac.

    Bitter suedez pe stomacul gol si e bine sa tineti si cateva posturi din an ca nu strica.
    E bine din cand in cand cateva zile la padure sau la munte aer curat ozonat si acolo ceva miscare fizica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.