Ciuperca Reishi (Ganoderma) – beneficii, efecte secundare si riscuri

ciuperci Ganoderma Lucidum reishi Reishi sau Ganoderma Lucidum este o ciuperca cu un gust usor amarui folosita in medicina traditionala din zona asiatica de peste 4000 de ani pentru tratarea afectiunilor de ficat, artritelor si tensiunii arteriale ridicate.

Astazi Reishi se bucura de o popularitate crescuta inclusiv in restul lumii. Reishi dupa numele sau japonez este cunoscuta si drept Ling Zhi sau Ciuperca nemuririi, iar denumirea sa stiintifica este Ganoderma lucidum. Reishi creste pe cioturi de copaci si are o varietate de 6 culori diferite, dintre care varietatea rosie de Reishi este cea cultivata in scop comercial in Asia de Est si America de Nord.

Beneficii asupra sanatatii ale suplimentelor cu Reishi

Intarirea sistemului imunitar – Polizaharidele solubile in apa si beta-glucanul sunt ingredientele active ce se gasesc in ciupercile rosii de Reishi si stimuleaza sistemul imunitar al organismului intarindu-l si ajutand in lupta cu tumorile si anumite tipuri de cancer. Se recomanda precautie in cazul persoanelor care au fost supuse unui transplant de organe recent sau se afla sub prescriptie de tratament medicamentos cu imunodepresive, efectul de intarire a sistemului imunitar putand interactiona cu acestea in mod negativ.

Tratament pentru cancerul de prostata – Rezultatele studiilor clinice privitoare la eficienta introducerii ciupercii Reishi in tratamentul cancerului de prostata au pana in momentul actual rezultate extrem de favorabile. Se recomanda folosirea ciupercii in paralel cu tratamentul clasic si nu ca un inlocuitor al acestuia.

Antioxidant – Ciuperca Ganoderma este un puternic antioxidant ce elimina radicalii liberi de hidroxil si creste capacitatea corpului de a folosi oxigenul intrat in sange intr-un mod cat mai eficient. Datorita continutului puternic de antioxidanti, Reishi este excelenta si pentru detoxifiere, in combinatie cu o cura de cel putin 2 litri de apa pe zi.

Reduce colesterolul rau si tensiunea arteriala – Continutul sau de polizaharide si acizi ganodermici permite acestui produs 100% natural sa reduca considerabil nivelul de colesterol din sange si tensiunea arteriala la fel de eficient ca multe medicamente de pe piata fara nici unul dintre efectele secundare.

Combate alergiile – Reishi este extrem de eficienta in combaterea simptomelor alergiilor sezoniere, avand rol expectorant, antiinflamator si antiviral. Acizii ganodermici continuti de ciuperca inhiba productia de histemina, responsabila pentru reactiile alergice.

Reishi este de asemenea folosita in tratarea unei serii lungi de simptome si afectiuni, iar cercetarile continua sa descopere noi utilizari ale acesteia: combaterea infectiilor virale, boli de inima, astm si bronsita, stres, boli de rinichi, boli de ficat, HIV, oboseala cronica, insomnii, ulcere stomacale.

Efecte secundare si contraindicatii ale ciupercii Reishi/Ganoderma

Studiile de specialitate efectuate pentru a determina posibilele efecte secundare cauzate de consumul de Reishi nu au descoperit nici un efect secundar grav si foarte putine cazuri de simptome moderate la consumul pe termen lung.

Printre efectele secundare cauzate de aceasta ciuperca se numara cateva simptome usoare ce dispar imediat dupa incetarea tratamentului precum uscatimea gurii, nasului si gatului insotita de mancarimi, dureri usoare de stomac, sangerari nazale, alergii (la inhalarea sporilor).

Reishi nu este recomandata femeilor gravide si femeilor care alapteaza din lipsa de dovezi. Pana la efectuare mai multor cercetari asupra posibilelor efecte se recomanda evitarea acesteia pe perioada sarcinii si alaptarii.

Reishi nu este recomandata persoanelor cu tensiune arteriala scazuta datorita efectului sau de scadere a tensiunii arteriale ce poate interfera cu tratamentul.

Suplimentele cu Reishi sunt interzise persoanelor care sufera de trombocitopenie, ciuperca putand in doze mari sa rezulte in hemoragii la bolnavii cu aceasta afectiune.

Puteti cumpara suplimente cu Reishi de aici la preturi destul de bune, zic eu.
You may also like...

2 Responses

  1. Florin says:

    O planta cu adevarat miraculoasa, folosita in medicina traditionala chinezeasca de peste 4000 de ani.

  2. Ment says:

    Cine cumpara ? Si cat coasta ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.