Beneficiile Glucozaminei si efectele secundare

glucozamina Glucozamina este o substanta prezenta in mod natural in corpul uman in lichidul din incheieturi si joaca un rol vital in dezvoltarea cartilajelor sanatoase. Sub forma de supliment alimentar, glucozamina se adreseaza in mod special persoanelor care sufera de artrita si osteoartrita.

Sulfatul de glucozamina este starea naturala in care glucozamina se gaseste in organismul uman sub forma unei componente a matricei cartilajului si a lichidului sinovial. Conform studiilor suplimentele de glucozamina au un excelent rol analgezic asupra persoanelor care sufera de probleme ale cartilajului si protejeaza cartilajul impotriva deteriorarii corelate cu osteoartrita.

Glucozamina din suplimentele alimentare provine din surse 100% naturale precum crab, homar, creveti sau scoici.

Beneficiile glucozaminei

Glucozamina are un rol vital in dezvoltarea cartilajelor ce functioneaza ca un amortizor intre oase si incheieturi. Cartilajele incheieturilor au nevoie de glucozamina pentru a crea unul dintre principalii compusi ai acestora.

Conform Centrului National pentru Terapii Alternative din America de Nord, glucozamina se afla pe locul doi in topul celor mai consumate suplimente alimentare.

Osteoartrita – O serie de studii stiintifice au demonstrat modul in care glucozamina este benefica pacientilor cu osteoartrita, in mod special celor care sufera de afectiuni ale genunchilor sau soldurilor. Suplimentele de glucozamina au efect in reducerea durerii, imbunatatirea functiei cartilajelor afectate, reducerea rigiditatii si a inflamatiei incheieturilor.

Tratamentul cu glucozamina are efect de lunga durata continuand sa tina sub control durerile pana la 3 luni dupa incetarea tratamentului.

Sindromul de boala inflamatorie intestinala – Aceste boli se manifesta prin inflamarea unei portiuni sau a intregului tract digestiv, cel mai bine cunoscut exemplu fiind boala Chron. Aceste afectiuni sunt extrem de dureroase si afecteaza adesea calitatea vietii pacientilor putand ajunge la complicatii periculoase. Studii efectuate de departamentul de gastroenterologie pediatrica de la Universitatea din Londra au descoperit efectele pe care suplimentele de glucozamina le au in tratarea sindroamelor inflamatorii intestinale la copiii cu varste fragede, ca o alternativa de tratament natural lipsit de efecte secundare.

Scleroza multipla – O boala neiertatoare, scleroza multipla este centrul a numeroase studii de specialitate efectuate anual intr-o incercare de a descoperi modalitati naturale de a incetini boala. Studii din cadrul universitatii din California au descoperit ca glucozamina suprima efectele pe care scleroza multipla le are asupra sistemului imunitar.

Tot in cadrul studiilor legate de folosirea suplimentelor cu glucozamina in tratarea simptomelor si incetinirea evolutiei sclerozei multiple s-a ajuns la concluzia ca acest supliment este posibil sa poata sa corecteze un defect genetic ce face celulele auto-imunitare sa atace celulele sanatoase din propriul organism. In studii efectuate pe animale s-a observat o imbunatatire a tonusului muscular, subiectii de test recapatand partial abilitatea de a se misca si a merge.

Pe langa principalele boli in care glucozamina este folosita ca tratament sau supliment benefic in urma descoperirilor stiintifice ale unor laboratoare de mare prestigiu din intreaga lume, aceasta substanta poate fi folosita inclusiv pentru tratarea unui numar mare de probleme si afectiuni secundare precum accidentele sportive, durerea cronica de spate, diverse tipuri de probleme ale incheieturilor, alergii, astm sau insuficienta venoasa. Acesta substanta este inca tinta a numeroase studii ce vor dezvalui cel mai probabil o serie de alte beneficii inca necunoscute in momentul actual.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.