Beneficiile acidului hialuronic si efectele secundare

acid hialuronic Acidul hialuronic este unul dintre cele mai raspandite ingrediente prezente in suplimente si creme de piele din seria produselor naturale. Compusul ce se gaseste in mod natural in corpul uman in organe precum pielea sau ochii dar si in incheieturi este la fel de util la combaterea ridurilor pe cat este in lupta cu simptomele si avansul unor boli precum osteoartrita.

Compusul de acid hialuronic a fost descoperit pentru prima data in anul 1934 de catre Karl Mayer, dar a intrat cu adevarat in atentia industriei farmaceutice si cosmetice atunci cand un reporter canadian a realizat o serie de reportaje despre barbatii si femeile japoneze cu varste cuprinse intre 80 si 90 ce nu prezentau riduri sau boli ale incheieturilor, pierdere a parului sau deteriorare a vederii.

Articolul realizat in Yuzuri Hara, un sat din Japonia, a fost punctul de start asupra unei serii de cercetari ce au dezvaluit ca secretul longevitatii japonezilor are legatura cu dieta bogata in soia si tofu ce stimuleaza productia de acid hialuronic din organism. Din acel punct s-au realizat numeroase cercetari asupra efectului acestui compus care in momentul actual este un ingredient aproape de nelipsit de pe lista de ingrediente a cremelor antirid sau a suplimentelor alimentare pentru preventia si combaterea osteoartritei si a durerilor de incheietura.

Beneficii ale acidului hialuronic

Organismul produce in mod natural aproximativ 15 grame de acid hialuronic pe zi, doar o treime din necesarul unei persoane trecute de varsta de 40 de ani. Aportul de acid hialuronic din diverse suplimente alimentare are numeroase beneficii asupra sanatatii.

Sanatatea pielii – Jumatate din acidul hialuronic din corpul uman se gaseste in colagenul din piele si ajuta la retentia de peste 1.000 de ori a volumului sau in apa, avand un important rol de hidratare. Hidratarea este cheia mentinerii unei pieli sanatoase si cu un aspect estetic placut. Datorita faptului ca este singura substanta biologica cu o asemenea capacitate de retentie a apei, acidul hialuronic a inceput sa fie considerat de catre unii specialisti chiar mai important decat colagenul in mentinerea aspectului tanar al pielii.

Sanatatea incheieturilor – Ingredient aproape nelipsit de pe lista suplimentelor si produselor naturale dedicate combaterii simptomelor osteoartritei, acidul hialuronic in combinatie cu glucozamina si-au dovedit de numeroase ori eficienta in diverse studii efectuate de universitati de prestigiu. Acidul hialuronic absoarbe socurile si functioneaza ca lichid lubrifiant pentru tesuturile incheieturilor, protejandu-le.

In controlarea simptomelor dureroase ale osteoartritei, rolul acidului hialuronic este acela de a curata toxinele acide ce raman in momentul in care matrita cartilagiului incheieturii este afectata.

Sanatatea ochilor – Compusii de acid hialuronic se gasesc inclusiv in lichidul vitros al ochilor si se foloseste de mult timp in proceduri chirurgicale pentru corectarea cataractei si a glaucomului. Avand un important rol in procesul de lubrifiere a ochilor, acidul hialuronic este un remediu rapid si natural pentru persoanele care sufera de probleme cu usturimea ochilor datorita uscatimii. Suplimentele naturale cu acid hialuronic sunt recomandate in mod special persoanelor trecute de 50 de ani. Odata cu inaintarea in varsta organismul produce mai putin acid hialuronic, iar un procent tot mai mic din acesta ajunge in lichidul vitros.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.