E greu a gandi altfel decat stii

“Nu poti sa vezi ceva ce tu cunosti altcumva!”

“E foarte greu sa gasesti ceva ce nu cunosti!”

Aceste 2 zicale, hai sa le zicem asa, pot fi intalnite si folosite in multe situatii. De exemplu, mi s-a intamplat des sa caut o surubelnita si nu gaseam niciuna in dulap, desi erau doua. Problema era ca eu aveam in cap imaginea cu o surubelnita galbena, iar cele 2 erau rosii.

Multora le este greu sa vada realitatea cand sunt mintiti in fiecare zi de anumite posturi tv (antena 3 de exemplu). Stiti vorba asta: “orice minciuna devine adevar daca este repetata in fiecare zi“? Eh, daca nu o stiati ar fi bine sa o memorati, iar acum ca sunteti constienti de ea, ar trebui sa va fie usor sa o vedeti aplicata in fiecare zi in jurul voastru, asupra voastra.

Cumva putem duce analogia si la Dumnezeu, spunand ca daca nu stim cum arata, atunci e foarte posibil sa nu il vedem. Sau si mai rau: ni s-a zis ca noi suntem dupa chipul si asemanarea lui, astfel ca ne asteptam sa arate ca noi. Dar daca nu este asa si de fapt arata complet altfel? Cum o sa il putem descoperi pentru ca mai apoi sa il gasim cu usurinta?

Poate de aceea ni se arunca in fata atat de multe minciuni, tocmai pentru a nu vedea adevarul, desi el este in fata noastra, dar ni s-a spus ca arata altfel.

Poate ca omul nu este omnivor, ci vegetarian, iar faptul ca in alimentatia noastra introducem carnea ne mentine intr-o stare care ne impiedica sa gandim limpede si uman, ci din contra, ne induce stari si instincte animalice, inapoindu-ne, ducandu-ne catre o stare primitiva, unde este greu sa evoluam.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.