Dezinteresul romanilor pentru ecologie

Domnule Popescu, ce parerea aveti despre dezinteresul romanilor pentru ecologie?
Care credeti ca este explicatia “tolerantei” acestora fata de mizeria omniprezenta, fata de fenomenul coruptiei in domeniul tratarii deseurilor?

De ce credeti ca la toate nivelele (particular si institutional) se tace cand vine vorba despre traficul de gunoaie in care sunt implicati responsabili economici si politici ?

Multumesc si numai bine!

Atata timp cat cetateanului i se iau bani cu duiumul din buzunar si nu primeste nimic in schimb, tot atata timp nici nu o sa fie interesat de ecologie. Din punctul meu de vedere institutiile statului trebuie sa fie primele implicate in ecologizare, apoi sa porneasca programe de educatie prin care sa dea exemple cu ce au realizat.

In Romania cetateanul se ia dupa “stat”, stat care nu face nimic special si nici macar nu face bine ce ar trebui sa faca, asa ca nici romanul nu vrea sa fie el “prostul” care face si apoi vine statul sa strice sapand gropi unde d-abia s-a asfaltat, taie pomi si reduce spatiul verde pentru parcari si mall-uri.

In Romania statul strica fiindca nu il impiedica nimeni si fiindca e mai usor sa strici decat sa construiesti ceva bun. Cine se aseamana, se aduna.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.