Beneficiile Ginsengului

Radacina de ginseng, planta ce se gaseste strict in emisfera de nord a globului este folosita in medicina traditionala chinezeasca de peste 5.000 de ani datorita capacitatii sale de a creste puterea corpului de adaptare la stres sustinut pe perioade lungi.

Datorita efectului pe care ginsengul il are in combaterea stresului, aceasta planta medicinala care se numara printre cele mai vechi remedii naturiste inca folosite in ziua de azi incepe sa creasca in popularitate ca remediu pentru boala secolului: Stresul.

Versatilitatea ginsengului nu se opreste doar la numeroasele sale utilizari in medicina naturista, ci si la modul in care poate fi administrat, sub forma de ceai, de tablete, capsule sau tinctura.
Cel mai adesea culturile de ginseng provin din China de Nord, Coreea sau Siberia.

Beneficii ale ginsengului asupra sanatatii

Ginsengul este unul dintre cele mai complexe tratamente naturiste, radacina de ginseng regasindu-se in numeroase suplimente alimentare folosite cu cele mai diverse scopuri, fie ca ingredient activ principal sau ca parte din lista de ingrediente. In diverse cantitati, in functie de produsul administrat, ginsengul ajuta intr-o serie lunga de probleme de sanatate.

1. Diabetul de tipul 2 – Studii efectuate in America de Nord au descoperit ca radacina de ginseng imbunatateste modul in care organismul este capabil sa tina sub control nivelul de zahar din sange. In teste cu durate de 3 luni pe pacienti diagnosticati cu diabet de tip 2 s-a observat o scadere clara a nivelului de zahar din sange la pacienti cu o dieta stricta prin comparatie cu pacientii de control ce au urmat aceeasi dieta dar care se aflau sub efectul Placebo.

2. Pierderea in greutate – Cu exceptia stresului, a doua cea mai raspandita boala a secolului este obezitatea. Obezitatea morbida a ajuns aproape la nivel de epidemie, afectand copiii cu varste din ce in ce mai fragede din intreaga lume. Ginsengul este una dintre metodele naturale pentru pierderea in greutate, avand in acelasi timp numeroase alte beneficii asupra sanatatii. Mergand pe aceeasi linie urmarita in studiile ce au demonstrat ca ginsengul controleaza nivelul de zahar din sange, acesta ajuta si la reducerea numarului de carbohidrati convertiti in grasimi. Folosind ginseng, persoanele care sunt dedicate schimbarii stilului de viata si adoptarii unor obiceiuri alimentare sanatoase vor descoperi ca pierd mai repede in greutate si au mai multa energie in ciuda reducerii aportului caloric.

3. Infertilitatea masculina – Poate cea mai cunoscuta folosire a ginsengului este ca tratament pentru disfunctiile sexuale la barbati. Un studiu efectuat in Coreea a dezvaluit ca peste 60% din barbatii cu disfunctii erectile carora li s-a administrat ginseng au reusit sa obtina rezultatele dorite prin comparatie cu mai putin de jumatate din grupul de control aflat sub efectul Placebo.

Ginsengul ajuta la tratarea disfunctiilor erectile datorita faptului ca stimuleaza productia de oxid de azot din organism. De asemenea continutul de antioxidanti din aceasta planta pare sa aiba o legatura directa, conform unor studii efectuate in Japonia, cu performanta sexuala la barbati, unde un nivel crescut de antioxidanti prezenti este corelat cu functionarea corecta a aparatului reproductiv masculin.

Radacina de ginseng si planta administrata in diversele forme in care este disponibila are de asemenea efect asupra sanatatii parului, a pielii, cresterea libidoului la femei, combaterea simptomelor premenstruale si incetinirea ratei de crestere a tumorilor.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.