Suntem foarte subiectivi

Ii stiti pe cei care cred in dreptul la libera exprimare, dar daca spui ceva care ii deranjeaza atunci iti spun sa taci din gura sau nu te mai asculta? Si tu faci parte dintre ei, chit ca-ti convine sau nu.

Se da urmatoarea situatie: un prieten vine si te intreaba ce parere ai despre noul suc Prigrinda cu gust de macaroane si tu zici ca nu e bun, ca are un gust de fidea or whatever. Prietenul tau spune ca lui ii place, iar tu ii zici “come on, cum poate sa-ti placa porcaria asta?”.

Ideea este ca noi apreciam un lucru intr-un mod subiectiv, indiferent cat de obiectivi am incerca sa fim, pur si simplu este aproape imposibil deoarece in mintea noastra exista deja un tipar, un fel de definitie, o caracterizare a unui lucru pe care am dobandit-o din propiile experiente si cu greu reusim sa ne golim mintea de ceea ce stim, pentru a putea vedea cu alti ochi ceea ce ne este prezentat.

Asa se intampla si cu cei care se dau rotunzi si au impresia ca ei stiu totul, chiar daca ii pui in fata faptului implinit, ei vor refuza categoric sa recunoasca ca ceea ce stiau este gresit. Poate din orgoliu, poate din cauza ca pur si simplu nu pot vedea adevarul, cine stie…

Asa sunt si ateii, refuza cu atata putere sa inteleaga ca este posibil sa existe Dumnezeu, incat uita ca nimeni n-a demonstrat ca nu exista! Nu este normal sa crezi ca ceva nu exista doar din simplul fapt ca altii n-au fost in stare sa il descopere. Acesti oameni trebuie sa realizeze ca in vremurile vechi oamenii credeau ca Pamantul este plat, ca Soarele se invarte in jurul Pamantului, ca ceea ce era invizibil nu exista, doar din simplul fapt ca nu putea fi vazut ori simtit cu ajutorul unuia dintre cele 5 simturi!

Sunt atatea lucruri pe care noi nu suntem in stare sa le descoperim, nu mai zic sa le intelegem, dar ne este asa usor sa catalogam pe cineva ori sa refuzam sa intelegem ca este posibil sa existe si alta varianta a ceea ce stim, ca ceea ce stim este ceea ce ni s-a bagat in cap, ca mintea noastra face conexiuni subiective in functie de informatiile pe care le primim din mediul inconjurator.

Te invit sa citesti si:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.