Despre Telefoane: Cat De Mult Ne Usureaza Viata?

Primul telefon al generatiei mele a fost vestitul Ericsson GH688, un telefon greu (si la propriu si la figurat), cu antena, care cu greu incapea in orice buzunar. Pe langa faptul ca avea o carcasa metalica, telefonul cantarea in jur de 300 de grame, avea o baterie care tinea maxim 2 zile, si mai mult, o agenda care nu “ducea” mai mult de 50 de contacte.

10 ani mai tarziu, situatia s-a schimbat cu 180 de grade: vorbim din ce in ce mai rar de telefoane, smartphone-urile facand parte din viata noastra de zi cu zi. Adevarul e ca, dincolo de aspectul pretului – care de multe ori, e destul de mare – un smartphone echipat cu aplicatii care permit management-ul documentelor, dar si al timpului, nu numai ca ofera o mana de ajutor serioasa, dar salveaza si timp, fapt ce de multe ori e avantajul cel mai important.

Bineinteles, inca mai exista telefoane ieftine pe piata, insa popularitatea lor nu mai e asa de mare, decat in randurile celor ce au nevoie de un telefon basic, pe care sa il foloseasca doar pentru functiile de baza si nu pentru social media, app management, navigare pe Internet, etc. De exemplu, echivalentul seriei Nokia 3300 (va mai aduceti aminte Nokia 3310, telefonul anilor 2002-2004?) este acum reprezentata de Nokia 1616, telefon a carui pret nu depaseste 100 de lei, iar de cele mai multe ori, poate fi cumparat si gratis, impreuna cu un abonament de 1 an pentru servicii de telefonie mobila.

Totusi, indiferent de model, nume sau brand, avantajul principal oferit de telefoanele mobile de astazi, sau mai bine zis, de smartphone-urile de astazi, e faptul ca inlesneste foarte mult posibilitatile de comunicare. Iar daca telefonul folosit are si aplicatii menite sa imbunatateasca viata utilizatorului, cu atat mai bine.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *