De ce mint oamenii?

Eu mint, tu minti, noi mintim, dar de ce mintim? De ce nu putem sa spunem adevarul, chiar daca doare, si ce ne aduce in starea de a minti pe cineva? De foarte multe ori ajungem in ipostaza de a ne minti pe noi insine si in felul asta ajungem sa fim o iluzie si chiar sa traim intr-una.

Multi oameni isi imagineaza ca nu pot fi prinsi cu minciuna, insa de cele mai multe ori ea ajunge la iveala prin diferite cai. Nu degeaba sunt atatea proverbe si aforisme despre minciuna!

De ce mint oamenii? Pentru a nu spune adevarul! Si pt ca sunt lasi, fricosi, uneori chiar egoisti. Sunt lasi pentru ca nu sunt in stare sa infrunte adevarul, fricosi pentru ca li se pare ca o sa se intample ceva groaznic, iar egoisti pentru ca de multe ori prefera sa se gandeasca doar la ei, refuzand sa accepte anumite adevaruri care le-ar “leza” imaginea.

You may also like...

1 Response

  1. ion says:

    Eu mint din două motive: știu că aș deranja persoana respectivă dacă i-aș spune adevărul ( și-mi poți spune că nu-mi aleg bine prietenii. Nu am prieteni.Poate fi, însă vorba de director, de soacră… pe care nu ți le alegi.)(pe de altă parte, îmi poți spune că aș putea să tac pentru a evita o minciună, însă unii te forțează s-o faci și atunci își merită soarta – să fie mințiți dacă vor!) sau mint atunci când insiști să-mi pui o întrebare care nu te privește ( și nu-ți pot spune în față că nu te privește din motivul enunțat în prima paranteză).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.