Pentru ce avem un corp fizic?

Iti mai folosesti corpul? Exista unele teorii conform carora avem un corp fizic, cel pe care il stii dar l-ai uitat si unul energetic de care foarte putini oameni sunt constienti. Vad din ce in ce mai multe persoane, unele dragi mie, care stau si o freaca non-stop in fata unui calculator.

Nu neg faptul ca si eu am trecut printr-o perioada d-asta, insa macar eu am o scuza: invatam si munceam pentru a obtine un venit. Dar tu, care stai 16 ore si te joci, vorbesti cu persoane virtuale, ce crezi ca se intampla la nivel anatomic cu corpul tau?

Iti spun eu ce se intampla cu tine (tu esti corp) daca nu faci miscare:

– muschii se atrofiaza fara miscare, iar in felul asta vei ajunge o mumie stafidita.
– oasele se subtiaza, atat ca volum cat si densitate, iar in felul asta vei suferi de tot felul de boli cand o sa inaintezi in varsta.
– organele tale vor fi subdezvoltate si nu o sa mai rezisti la efort si stress
– creierul o sa se atrofieze, neuronii vor incepe sa moara, unul cate unul, atat din cauza lipsei de oxigen cat si din cauza ca nu este stimulat pentru a realiza noi conexiuni.
pe scurt, vei deveni o muratura!

Solutia pentru a nu deveni o gogonea patetica? Inscrie-te la un curs de dans sau vreun sport care crezi ca iti place, ceva gen kung fu sau chiar zumba. Cu cat amani momentul asta cu atat vei fi mai aproape de a uita complet de tine, totul transformandu-se intr-o stare de letargie si durere fizica.

You may also like...

1 Response

 1. clement says:

  Locuiesc intr-o regiune colinara spre muntoasa. Ploua des, fapt pentru care vegetatia trebuie tinuta sub control.
  Oamenii locului au inteles sa se debaraseze de rotunjimile corporale cauzate de consumul excesiv de carnati cu bere si stresul provocat de informatiile TV, mergand cu bicicleta sau mergand pur si simplu, la sfarsitul saptamanii in ritm foarte saltat, de la 5 km in sus.
  Trec prin fata casei mele cu un aer fericit, cascand ochii dupa pasarile cerului, imbujorati de efort, de arsita sau ger.
  Ceea ce ma incanta este faptul ca nu au deloc aerul unor sportivi cu legitimatie si mai ales, ca apartin tuturor categoriilor de varsta.
  Cred ca pentru conservarea masinariei anatomo-fiziologice dansul este cu adevarat benefic. Cei vaduviti insa de simtul echilibrului si al ritmului gasesc in mersul pe jos pe coclauri cat mai indepartati de praf si zgomot, solutia mentinerii sanatatii si echilibrului psihic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.