Mincinosii si manipulatorii sunt in ambele tabere!

Am intrat si eu de curiozitate pe siteu-ul http://deveghepatriei.wordpress.com/ ca sa citesc articolul despre cardul de sanatate si apoi dupa ce am citit si alte articole am realizat ca acest site este la fel de mincinos si manipulator ca televiziunile noastre celebre (nu dau nume: TOATE!)

Asa am dat peste articolul asta http://deveghepatriei.wordpress.com/2013/10/18/dany-barbu-ministrul-culturii-invitat-sa-joace-intr-un-remake-dupa-celebrul-clip-thriller/ in care isi bat joc de felul in care arata un om, de parca asta conteaza, nu conteaza ce are in cap si ce vrea sa faca, pentru ei este important cum arati! Trebuie sa arati ca Victor Slav ca sa fii ministrul Culturii…

Apoi continuand rasfoirea acestui site „extraordinar”, care seamana cu multe alte site-uri straine in care teoria conspiratiei se simte in fiecare articol, am dat peste alte si alte articole in care se prezinta evenimente EXTRAORDINARE, dar nu se prezinta nici o dovada, absolut nici macar una credibila, ci doar ce au auzit ei de la unii care au auzit de la altii si tot asa, un fel de telefonul fara fir.

Intrati de curiozitate pe acel site si o sa realizati ca majoritatea cititorilor sunt un pic „needucati” in ceea ce priveste felul in care functioneaza manipularea si minciuna. Manipularea poate fi prezenta in ambele tabere, atat a celor care vor sa apere ceva, cat si a celor care vor sa distruga acel ceva.

De exemplu, daca eu detin Antena 3 si vreau sa il distrug pe Basescu atunci voi prezenta numai lucruri grave despre el, fara a ezita sa denaturez adevarul si chiar sa il prezint intr-o maniera mincinoasa, cam cum fac cei de la deveghepatriei.

Daca, de exemplu, detin B1 TV atunci vreau sa il prezint pe Basescu intr-o lumina mai frumoasa si ii voi ataca pe cei care il ataca, folosind in general cam aceleasi unelte folosite de cei de la Antena 3.

Cam asa functioneaza manipularea si minciuna oriunde in jurul nostru, chiar si noi o practicam in fiecare zi, schimbandu-ne opinia in functie de preferintele actuale si intentiile viitoare.

Aproape totul este facut pentru a avea partea de vizitatori pe site, telespectatori la tv si cumparatori in magazin. Ni se prezinta un lucru prin exagerare (vai ce bun si revolutionar este), in acest fel urmarindu-se obtinerea efectului de WOW, ei stiind ca asta ii atrage pe majoritatea. Si cum poti sa faci asta? Pai MINTI cu nerusinare ca si alte site-uri care te atrag cu un titlu mincinos si iti prezinta o stire fara valoare (de cacat) si fara surse credibile doar ca sa mai faca niste vizualizari in plus pentru a castiga mai multi bani din publicitate.

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. elena spune:

    da, aveti dreptate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.