Contract Chevron Gaze de sist: ce si cat castigam?

Am cautat mai multe informatii despre forarea gazelor de sist efectuata de catre Chevron si asa am aflat ca Romania cere (de fapt a acceptat umil) Chevronului o redeventa de minim 3.5% si maxim 13% anual. Asta inseamna ca noi NE LUAM IAR TEAPA, exact ca si in cazul Rosiei Montane primim ciu-ciu, ca na, noi suntem prea prosti sa foram dupa gaz, trebuie sa vina altii…

Mi se confirma inca o data ca politicienii astia sunt slugile celor cu bani si interese in a face profit oricum, probabil au orgasm cand aud de sute de milioane ce le vor intra in cont daca accepta anumite conditii si faciliteaza activitatilor anumitor grupuri, in general straine, dar si romanesti. TRADATORILOR!

Sunt suparat ca guvernul Razvan Ungureanu a fost cel care a semnat contractul care da dreptul companiei americane Chevron sa exploreze si ulterior sa exploateze gazele de sist din Romania pe o perioada de 30 de ani. Se pare ca toti sunt la fel, ar fi in stare sa isi vand si mama pentru bani! De noi nici nu ii intereseaza, parca ii si aud: „Da-i dracu de prosti, acum ca ne-au votat putem sa furam in liniste ca noi facem legile asa cum ni se dicteaza de catre cei care ne-au sponsorizat.”.

Puteti afla mult mai multe despre contracte, desi sunt partial secretizate, descarcand fisierele pdf de mai jos. Astfel aflam ca in Barlad, Adamclisi, Costinesti si Vama Veche s-a aprobat forarea dupa gazele de sist si ca noi aflam cam dupa un an, in presa discutandu-se foarte putin sau chiar deloc despre acest subiect (fiecare televiziune dupa cum ii dicteaza partidul).

[button link=”https://www.popescumarian.ro/wp-content/uploads/2013/10/ordin_chevron_35736600.pdf”]ordin Chevron[/button]   [button link=”https://www.popescumarian.ro/wp-content/uploads/2013/10/ac_vama_desecretizat_15324000.pdf”]Vama Veche[/button]   [button link=”https://www.popescumarian.ro/wp-content/uploads/2013/10/ac_costinesti_desecret_32529200.pdf”]Costinesti[/button]   [button link=”https://www.popescumarian.ro/wp-content/uploads/2013/10/ac_adamclisi_desecret_88668700.pdf”]Adamclisi[/button]

Cat castigam? Foarte putin in comparatie cu cat am fi castigat daca romanii din Romania ar fi forat, extras si exploatat gazul! Asa grosul, peste 80% pleaca peste mari si tari unde este vandut cu profit imens, ca la noi s-a scos din pamant aproape pe gratis.

Ce castigam? Nimic bun, ci doar poluare, apa otravita si gaz la supra-pret! Da, pentru ca exact ca si in cazul graului si altor alimente, Romania le exporta si apoi importa aceeasi marfa la un pret mai mare, ca asa sunt oamenii pusi in functii nemeritate, TAMPITI!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.