Apreciaza-ti prietenii

Un om care are prieteni adevarati este un om fericit si puternic. Prietenii sunt cei care iti pot aduce un zambet pe buze atunci cand esti trist si tot ei te pot face sa plangi, insa atunci cand fac asta o fac din greseala. Unui prieten adevarat ii va parea rau daca a gresit si o sa-si ceara scuze.

De ce spun sa-ti apreciezi prietenii si de ce te fac ei mai puternic? Prietenia este uneori ca un fel de simbioza, in care fiecare completeaza cu ceva pentru a face un intreg. Dupa cum bine zicea o prietena, prietenii sunt ca partile corpului, unul este o mana, altul un picior, altul capul si tot asa. Iar impreuna, toti prietenii, alcatuiesc un grup, un grup care este puternic atunci cand este unit.

Daca fiecare dintre noi am aprecia mai mult prietenul de langa noi, iar fiecare grup de prieteni ar aprecia si simpatiza cu alte grupuri de prieteni, atunci noi toti am fi mult mai puternici. Dau acum un exemplu oarecum negativ legat de puterea unui grup strans: o haita de lupi care vaneaza mult mai eficient in comparatie cu un singur lup, sau un exemplu mai pe „placul” romanilor, o haita de politicieni, uniti intr-un partid, cu un crez comun si care fura mult mai mult si mai pe ascuns.

Asadar, apreciaza fiecare om care sta langa tine si iti este prieten, ofera-i respect si iubire.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.