Anti ACTA Bucuresti

Am fost la manifestatia anti ACTA din Piata Universitatii, Bucuresti si am plecat dezamagit pentru ca din cei 40.000, 39.000 de copii, adolescenti, tineri si plictisiti, care au dat Join la eveniment pe Facebook nu au venit. Da, asta e adevarul, din 40.000 au fost maxim 1.000. O mie de oameni care au venit sa protesteze anti ACTA, o mie de persoane care exista si in realitate, nu doar pe Facebook.

Ceilalti 39.000 NU EXISTA, pentru ca daca dai Join doar ca sa fii cool atunci iti meriti soarta si vei ramane un anonim, de fapt un nimeni. Ii inteleg pe cei care au dat Join, dar intre timp a intervenit ceva, insa ceilalti care au zis „lasa frate ca e frig afara, uite cat de tare ninge, n-are rost sa mai mergem”, acestia sunt cei care sprijina, indirect, ACTA.

Eu am fost la manifestatie pentru ca sunt constient ca ma va afecta, in mod direct. Nu sunt de acord cu pirateria, dar asta e, n-avem bani si de multe ori avem nevoie de un program, asa ca il descarcam de pe torrent. Insa exista deja legi impotriva pirateriei si nimeni nu le aplica, pentru ce e nevoie de inca o lege? Lege care sa fie adoptata global si noi sa nu stim nimic de efectele ei si mai ales sa nu ne intrebe nimeni daca suntem de acord sau nu?!

Asta ma deranjeaza cel mai mult, cand o mana de oameni iau hotarari pentru milioane si nimeni nu ne intreaba daca suntem de acord cu aceste legi.

Cum pot sa fie atat de marsavi si sa decida pentru milioane, se cred cumva superiori, iar noi suntem niste blegi fiinte fara minte, irationale si batute in cap?

Vad ca in alte tari, Bulgaria de exemplu, au iesit multi oameni in strada, la noi se pare ca doar in Cluj-Napoca au fost cei mai multi cetateni responsabili. Pentru mine e clar, suntem un popor lenes si cei de la conducere au realizat asta si d-aia ii doare in cur de noi.

De asemenea, ai putea dori...

5 răspunsuri

 1. Nicu spune:

  Ai venit, dar degeaba ai venit. Nu ai inteles nimic si chiar mai mult rau ai facut. Tu si cei care au protestat ca nu mai pot sa fure. Asa ca da, sunteti niste „blegi fiinte fara minte, irationale si batute in cap”.

  Nu de asta se protesteaza impotriva ACTA, ca sa poti tu sa mai furi un program. Se protesteaza impotriva limitarii libertatii de expresie, a cenzurii, a supravegherii online.

  • Cred ca ai inteles altceva, am scris ca nu ii inteleg pe cei care au dat Join la un eveniment care presupune sa participi fizic, dar n-au venit. Nu a fost vorba de o petitie online la care sa dai like si gata, ci a fost vorba de o manifestatie in strada, un protesc prin care sa le aratam ca existam si suntem multi.

   • Nicu spune:

    Pai nu ti se pare ipocrizie?
    Te duci la un eveniment la care vrei sa protejezi furtul(din spusele tale pentru asta te-ai dus), iar in acelasi timp te superi pe cei care nu s-au tinut de cuvant.
    E ca si cum te-ai supara pe spargator de case ca nu s-a sters pe talpi la intrare si a lasat mizerie

   • Faci niste analogii complet aiurea, de ce nu zici „E ca si cum te-ai supara pe pompierul care zice ca vine sa stinga focul, dar vine fara apa!” Si nu mai face pe nevinovatul, pentru ca sunt convins ca ai folosit, cel putin o data in viata, un program pe care nu l-ai cumparat, ori ai vizionat un film downloadat de pe torrent sau odc. In cazul asta e foarte aiurea ca un ipocrit sa il faca pe altul ipocrit, cand el insusi e ipocrit. If you know what I mean.

 2. Sa inteleg ca din fraza ” Nu sunt de acord cu pirateria, dar asta e, n-avem bani si de multe ori avem nevoie de un program, asa ca il descarcam de pe torrent.” eu protejez furtul? Zi-mi ce intelegi din „imi plac ciresele!”, cumva ca nu-mi plac merele?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.