Cine iti este prieten cu adevarat?

Banuiesc ca toti avem prieteni si dusmani, altfel n-ar mai fi frumoasa viata asta, dar oare stiti care va sunt prietenii si care sunt dusmanii? De exemplu, eu as dori sa stiu daca o anumita persoana imi este prieten sau nu si, teoretic, ar trebui sa-mi dau seama dupa cum imi vorbeste, cum se comporta cu mine si din actiunile sale.

Consider ca imi este prieten daca imi vorbeste frumos, ma intreaba ce mai fac, daca sunt ok si daca ii place timpul petrecut cu mine.
Nu stiu daca pot fi considerati prieteni cei pe care nu i-am cunoscut in viata reala, ci stau de vorba cu ei doar pe messenger ori alt mod online.

Avand in vedere toate astea, stau si ma intreb, de ce mama naibii nu apreciem mai mult o relatie adevarata de prietenie!? Sa zicem ca la un moment dat am fost prieteni foarte buni, dar dintr-odata relatia incepe sa se raceasca, ajungand intr-un punct in care cei 2 discuta din an in Paste si doar in momentele cand au nevoie de ceva de la celalalt. Consider ca in acest moment s-a trecut de la prietenia adevarata la cea pe interes.

Oare nu ar trebui sa reflectam cateva minute asupra relatiilor noastre si sa aflam cine merita sa-ti fie prieten si cine e doar pe interes (sau doreste sa te atraga, urmarind anumite scopuri)?

Si atunci cand vedem ca cineva merita sa ne fie prieten, nu ar trebui oare sa apreciem mai mult ceea ce avem? Fara prieteni e cam greu in viata, plus ca un prieten adevarat vrea sa fie alaturi de tine chiar si atunci cand ti-e greu, pe cand cei falsi sunt alaturi de tine doar la bine.

De dusmani nu zic nimic, ar trebui sa stim foarte bine cine sunt…

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.