stergere virusi Stergerea virusilor de pe un calculator virusat a devenit mai dificila in zilele noastre. Pentru a sterge virusii in mod eficient de pe un pc trebuie intai sa invatati cu ce va confrutati si cu ce programe veti lucra pentru a va devirusa calculatorul. Va vom oferi cateva informatii despre cum sa va protejati calculatorul si apoi veti afla cum sa scapati de acesti virusi.

Ghid stergere si protectie virusi

firewall Protectie firewall – va rugam sa va puneti niste “ziduri” in jurul calculatorului si sa instalati un firewall, astfel incat hackerii, “viermii” si alte elemente nedorite sa nu poata accesa calculatorul vostru prin intermediul unui backdoor.
Instalarea unui firewall este un pas important pe care trebuie sa il faceti.
antivirus Instalare antivirus – Daca downloadati programe, jocuri si alte fisiere de pe internet, instalati de asemenea si un antivirus, chiar si unul gratis, precum Avira sau Avast. Ai deschis screensaver-ul primit de la un prieten (infectat cu un troian). Atunci calculatorul tau este, probabil, infectat cu virusi care vor face rau pc-ului tau si o sa infecteze si alte calculatoare. Va rugam sa va scanati complet calculatorul cel putin o data pe saptamana.
patches “Aplicati patch-urile noi!” – “Am gasit erori pe PC, apasati aici pentru a le repara!” – Acestea sunt mesaje care apar uneori pe unele siteuri dar de fapt sunt niste pacaleli menite sa va infecteze calculatorul! Nu picati in capcana!
spyware Spyware Removal – Download programe “gratis” si jocuri gratis – De fapt sunt SPYWARE ce va vor spiona fiecare activitate pe calculator si va vor trimite spamuri in mail. Pentru a scapa de spyware, folositi un anti-spyware de incredere, gen Spybot Search&Destroy.
devirusare In final, curatati-va calculatorul ! Ok, dupa cum se pare, ati scapat de virusi, insa tot mai exista fisiere infectate! S-ar putea sa fiti nevoiti sa reinstalati sistemul de operare, stim ca suna cam drastic, insa aceasta este cea mai sigura metoda de a scapa de virusi, prin formatare. De asemenea puteti incerca si cu un program de curatare a registrilor.

SFAT PRACTIC! Intotdeauna instalati un firewall si antivirus! Nu apasati pe imagini gen ” Free spyware removal” , “You have errors on your PC” si altele. Instalati Zone Alarm ca firewall si Avira ca antivirus, ambele sunt oferite spre download si ca varianta FREE!

Va recomand AVIRA ca antivirus deoarece exista in in varianta de antivirus gratis, nu incarca sistemul si asigura o rata de descoperire a virusilor foarte mare.

Ca firewall gratis va recomand Zone Alarm deoarece asigura o protectie buna impotriva hackerilor care vor sa intre pe calculatorul vostru si puteti controla accesul aplicatiilor care vor conexiune la internet.

Trebuie sa recunosc ca de peste 3 ani folosesc Bitdefender ca solutie antivirus pentru ca nu am fost multumit de cele gratuite. Este destul de ok ca pret, eu platind in jur de 120 lei pe an, dar macar stiu ca informatiile mele de pe laptop sunt mult mai in siguranta. Va recomand si voua sa incercati Bitdefender macar un an si apoi sa-mi spuneti parerea voastra.

3 comentarii la “Cum sa stergi virusii – devirusare calculator!”

 1. romeo a scris:

  pentru un om deosebit ca dvs.care ajuta persoane lipsite de cunostinte si amatoare in domeniul acesta,va rog respectuos sa-mi oferiti detalii despre unde gasesc si cum se instaleaza corect cele 2 sisteme de protectie aratate anterior.cu deosebita stima,Romeo din Bucuresti [un novice in acest vast domeniu]

 2. alex a scris:

  ati multumesc foarte mult

 3. alex a scris:

  alex a scris:
  09/12/2014 la 21:54
  ati multumesc foarte mult

Lasa un comentariu